Senaste nytt

2023.09.24

Vid vårens avelsvärdering godkändes vår 8:e egenuppfödda hingst - Kilskogens Mustang. En hingst som är speciell på många vis, han är sin mor Myntas andra avkomma och dessutom hennes andra godkända son. Han kommer ur Lansons första årgång - och som han avlat hittills! Ingrids ungsto Erikslunds Xenia visades i fjol som tvååring med BIS-titel och 44 poäng! Descrecendo af Nybyn är visad som ettåring med guld och nu alltså Mustang som godkänd hingst. Jag kan ångra att jag sålde Lanson utomlands... Dessutom är ju både Lanson (far), Mynta (mor) och Lancôme (farmor) födda här, så tre generationer Kilskogen-ponnyer - det är stort!


Kilskogens Mustang
fotograf: Cattis Öhman

Vi visade också Lancelot, som jag (och många med mig) faktiskt trodde på mer men som snubblade på det berömda målsnöret med 39 poäng, nämden sa att de diskuterat honom länge och att han gärna fick komma tillbaka vid ett senare tillfälle "not today, maybe tomorrow". Planen var att sälja och kastrera men jag övertalades av mitt resesällskap (Cattis och Ulrika, tack för all hjälp!) att spara honom ett tag till.


Kilskogens Lancelot
fotograf: Annette Wadman

I december flyttade Åkaregårdens Ninja hit, en brun mini från min fina vän och barnens gudmor Rebecka. Ninja är visserligen visad med champion-titel och 42 poäng flera gånger men hennes största merit är att hon är en helt fenomenal barn- och ridponny. Hon har tidigare ridits av Rebeckas tjejer som nu vuxit ur henne och nu har Maja (och på sikt Elsa) fått ta över henne. Världens snällaste lilla ponny med mjölmule formad som ett hjärta.


Maja & Åkaregårdens Ninja

Vi behöll en tikvalp från Stellas kull, Greta. Döpt efter Greta Gris av Maja, vi kompromissade dock och döpte henne till Greta Garbo i stamtavlan :-) Greta är i alla falla supertrevlig, trygg och social och funkar väldigt bra med barnen, hästarna och gårdslivet redan.

Det dröjer tills årens föl föds, Gissa ska ha om ungefär en månad och Lova gick om en gång och ska föla i juni. I år planerar vi att betäcka 4-5 ston, alla ska betäckas med Kungen förstås, utom Mynta där jag står och väljer mellan två fina hingstar... Ena hingsten står långt bort, den andra står jättelångt bort.


Kilskogens Amaja

Nu önskar jag mer sol och värme varvat med regn så gräset tar fart i hagarna. Lite grönt finns det i hagarna att pilla med men betessläpp dröjer än några veckor.

Innan årsskiftet tog vi nya stallet i bruk, en helt obeskrivlig känsla - så himla bra det blev, mycket jobb och slit, det tog mycket längre tid än vi tänkt oss på grund av skador, graviditet och annat men nu är vi i mål. Nästa projekt på gården är en dyngplatta, i dagsläget mockas allt i en traktorvagn som får tömmas relativt ofta så det ska bli ett lyft när det är färdigt. Lite fler vinterhagar planerar jag för också och tusen andra projekt, vi får se vad vi hinner med i år.


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~ 2016 ~ 2017 ~ 2018 ~ 2019 ~ 2020 ~
~ 2021 ~ 2022 ~ 2023 ~