Senaste nytt

2018.03.22

Vi börjar med att hälsa Chorinne välkommen till stuteriet, en presentation av henne finns på hennes egna sida under fliken Avelsston. Chorinne har bott hela sitt liv hos sin uppfödare Christina som vi lärde känna genom våra hundar. Christina har fött upp många fina vita herdehundar, bland annat Pepsi som är pappa till Cava och Champis och nu har vi fått förtroendet att ta hand om henne. Chorinne är aldrig visad och har inte fått något föl men planen är att betäcka henne i sommar om veterinären ger klartecken. Chorinne har väldigt spännande stam som jag tror kommer passa vår avel.

Annars händer det inte så mycket just nu, stona är rejält runda om magarna och Cava ligger i hårdträning, mest lydnad än så länge, sen får vi se vad hon har fallenhet för och tycker är roligt.

Paragraf är tingad och kommer flytta efter avelsvärderingen i september, han kommer alltså tillbringa sin sista betäckningssäsong här hos oss i sommar så vill man betäcka med honom får man passa på nu. Jag planerar att betäcka Chorinne och ev. Mynta med honom.

 

2018.01.18

Ger mig som vanligt på en årssammanfattning:

Hästnyheter
Även under 2017 var alla hästarna friska. Bland våra uppfödningar som är sålda är det några som utmärkt sig lite extra - Gozzi som börjat sin karriär på galoppbanorna med placeringar i alla starter, Glock som visats med guld och champion-titel och tränas i körning, jag tror tävlingsstarten är nära nu... Olinda som fortsätter att plocka champion-titlar i England. Mynta fick Super-SUCH och Malva Elit. Vi köpte en ny avelshingst, Kingsman. En väldigt trevlig bekantskap som det ska bli spännande att använda på våra ston. En annan avelshingst såldes, Graffiti som är släkt med våra ston men nu har ett utmärkt hem hos Anna.

Föl
Tyvärr fick vi bara ett föl men vilket föl det blev! En liten kopia av sin mor Loppan så det lovar ju gott för framtiden. Dock föddes hon med ett felläge men jag räddade livet på fölis (och kanske också Loppans). Vilken pärs!

Gården
Vi avverkade skog under våren, byggde ytterligare en ny hage, höskörd... Det vanliga pysslet och småfix.

Utställningar/premieringar
Vi visade faktiskt bara på två utställningar under 2017, Norsholm och Rimbo samt höstens avelsvärdering. Visningarna var 6 till antalet, det blev 6 klassvinster, 3 championat och 1 Best in Show. Guess och Graffiti visades i Norsholm med 41 respektive 40 poäng. I Rimbo fick Paragraf 41, Guess 41, Lova 39 och Loppan 43. Det ger ett snitt på 40,8. Helt okej med tanke på att det bara var unghästar som visades bortsett från Loppan. Avelsvärderingen i Kristinehamn besökte vi med Moët som fick 38 poäng och han kastrerades sedan samt Lanson som fick 39 poäng.

Hundar
Mycket under året har kretsat kring våra hundar. Vi var med Loka och Aprilia på internationell utställning i Strängnäs, Aprilia röntgades med HD A ED 0, gjorde MH och parades därefter med Bambas. Bella löpte samtidigt och parades med Pepsi som jag länge spanat in. Elsa fick 11 valpar (8 överlevde) och Bella 3 stycken (2 överlevde). Rolig, jobbig och lärorik upplevelse! Alla valparna fick 10-stjärniga hem och lilla Cava är det bästa som hänt på väldigt länge! Den hunden ger mig så mycket glädje så det är svårt att förstå om man inte upplevt det själv. Loka blev jaktchampion under hösten.

Övrigt
Vi arrangerade Rimbo-utställningen för femte året och det blir ett sjätte år tänkte vi! Detta tack vare några hjälpsamma änglar. Christian och jag har varit på underbara semestrar på Irland, Tyskland och Montenegro/Kroatien. Jag åkte ner och hälsade på Rebecka och besökte Almnäs i samband med deras 50-årsjubileum. Marina och Niklas fest måste också nämnas. Året har varit fyllt av härliga stunder, möten och upplevelser. Hoppas 2018 blir lika bra!

God fortsättning!
 

2018.01.08

Nytt år nya möjligheter! Ska ge mig på att skriva en årsresumé men börjar med att berätta en händelse från årets första dag, som inte bara är min och alla hästars födelsedag utan nu också min och Christians förlovningsdag! Året kunde inte börja bättre, hoppas att resten av året blir lika bra :-)

En sak som är nästan lika rolig är att vår fina "tant" Malva fått Elit tack vare sina fina avkommor. Jag tror inte jag har möjlighet att åka till årsmötet och ta emot hennes pris utan får se fram emot diplomet som kommer hem lite senare.

Det är full fart på våra uppfödningar, Gozzi galopperade i Friends i december, Graffiti håller på köras in hos sin nya ägare, de har bland annat tolkat efter honom och han tar det som den cooling han är. Glock tränar på inför tävlingsåret 2018. Fina Gabbana är dräktig, ett blivande syskon till Graffiti.


Kilskogens Gozzi

Planer för 2018:

Som ni ser är planerna stora, hur mycket som hinns med och uppnås vet vi om ett år. Ser fram emot utställningssäsongen med flera fina ponnyer som ska ut och meriteras. Sen hoppas jag att ägarna till Glock, Gozzi, Graffiti och Gabbana visar fram dem, alla fyra är en bra bit på vägen till SUCH ;-)

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~ 2016 ~ 2017 ~