Senaste nytt

2020.09.11

I helgen åkte vi, jag och Lova (K. Love Lasts) till Katrineholm tillsammans med Cattis, Tomas och deras ministo Aceras gRace för 3-årspremiering. Ministona gick först och Cattis fina lilla fuxsto gick tvåa med diplom! Stort grattis Cattis och Tomas och tack för ressällskapet. Sedan var det Lovas tur. Lova har hamnat lite i skymundan här hemma. Ett par dagar innan lastade vi henne och åkte till Ica som ligger 3 km bort, hon var hur cool som helst trots att det var första transportturen. Badningen var lika okomplicerad, även det var första gången. På plats var hon lika lugn och cool. Vilket psyke! Det hade jag inte riktigt förväntat mig för hennes mamma är ganska på när vi åker någonstans och då är hon väldigt resvan. Hur som helst så mätte hon 102 cm och placerades också som tvåa men i standard-ringen utav åtta med 99778=40, vilket jag är supernöjd med. Hon var ganska ömfotad efter verkningen så det var lite nervöst att visa henne.


Kilskogens Love Lasts

Fölen har blivit chipmärkta och passansökningarna är inskickade. Mustang, Lancelot och Grlfrnd blev namnen. Till vår stora glädje har vårt sto i Holland, Anja ultraljudats dräktig med fina Kenwood van Gelre. Nu längtar vi tills hon kommer hem till oss.

Alla betäckningsstona har nu åkt hem, överlag har det varit ett bra år med många konstaterade dräktigheter. En hel del infekterade och ett par krångelston/äldre ston har vi haft och vi väntar fortfarande på att två ska ultraljudas innan vi vet årets resultat.

Vår uppfödning Kilskogens Glock har debuterat i LA dressyr och precision med seger! Snart väntar start i maraton. Vi är så stolta och hejar hemifrån nu när vi inte får vara på plats på tävlingarna. Vårt avelssto Lancôme har i och med Lovas diplom kvalificerat sig för avelsvärdeklass A på sina hittills 5 avkommor, så roligt!

 

2020.08.16

Planen var att åka till Holland i sommar, kombinerad semester och titta på hästar-resa. Det är förstås inte möjligt överhuvudtaget. Så för ett par månader sedan la vi ut en köpes-annons på vinst eller förlust på Facebook. Vi fick många erbjudanden om ponnyer i olika kvaliteter men eftersom vi är väldigt kräsna var det bara en som hade allt vi sökte. Planen var att köpa 2 ston och bakgrunden till det är att vi har så dålig påfyllning med egna stoföl. Hon med stort H heter Anja van de Bloemhof. Hon är kroon, har alla unghästpremierna och är visad 6 gånger som vuxen med 6 stycken 1:a premier varav hon slutat som Champion 2 utav gångerna i Bergharen som är Hollands största premieutställning. Hon är efter topphingsten Shadow van Drieoka som är känd för att lämna bra kors och rörelser och har lämnat många framgångsrika ston och godkända topphingstar. Mödernet går tillbaks till det fina stoet Dunstall Delight. Läs mer om Anja på hennes egna sida under avelsston.


fotograf: Leontien Ruissen

Årets sista föl föddes 12 juli, 10 dagar innan beräknat datum. En hingst, vad annars! Mitt på dagen ute i hagen fölade Mynta. Pappa är Lanson. En rejält grovbent fölunge med pappas fina huvud. Han är så fin att vi bestämde oss för att betäcka Mynta med Lanson igen, trots att Lanson inte står hemma i år. Det lutar åt att han får heta Kilskogens Mustang.

Årets höskörd är bärgad, vi fick mer än vi behöver och kan därför sälja en del om någon är i behov. De första stona är också ultraljudade, 8 st och alla utom en var dräktiga.. En intressant detalj är att Guess för andra året i rad blir dräktig på endast ett språng i första brunsten - därefter är hon livsfarlig för både oss och hingsten att brunstkolla.

Vi har lagt in årets betäckningar under Föl-sidan. Fyra spännande kombinationer!

 

2020.07.11

Lång tid har gått som vanligt men vet inte om det hänt så mycket av intresse egentligen... Corona-viruset har ställt in alla både häst- och hundevenemang så vi har mest varit hemma och myst, fixat på gården och gått massa promenader och pysslat med ponnyerna.


Unghingstarna på bete

En tillbakablick sedan sist... Grace (Riddarängens Everlastning Love) blev årets hund viltspår, stort grattis Christina! Vi är så stolta över er. SUCH-diplomen på Guess, Lanson och Kingsman (även Super-SUCH) har kommit och överraskande nog fick Stella tre fina diplom för sina spårprestationer. Stella har varit ute och spårat skarpt några gånger, så duktig och modig! Imponerade av hennes mod och lugn, det har varit vildsvin samtliga gånger vi spårat, jag kan tycka det är lite obehagligt med skadeskjutna grisar men det gör inte hon.


Riddarängens Endless Love "Stella"

Mojito är tillbaks på stuteriet och är uthyrd 2020-2021 till Gullsmyra stuteri. Han tar emot ston för betäckning, jag kan förmedla kontaktuppgifter om man är intresserad av att betäcka med honom. Lanson är också uthyrd men bara denna säsong.

Två fina föl har vi fått, Guess fick ett litet näpet stoföl som ska heta Kilskogens GRLFRND och Lancôme fick sin fjärde (!) hingst, Kilskogens Lancelot, han är väldigt fin men skulle såklart önska ett sto från den kombinationen. Bägge är efter Kingsman och har fått hans fina sida och resning. Så otroligt nöjd med de föl vi fått efter honom hittills!


GRLFRND, Hanna & Maja

Samtliga våra hingstar (Kingsman, Lanson & Mojito) är fritestade för SA (skeletal atavism).

Kingsman betäcker just nu sju ston och hade ytterligare fyra inbokade som dock inte verkar dyka upp så är någon intresserad av att använda honom såhär mitt i säsongen så finns möjligheten. Nästa år planerar vi så om flera av beteshagarna och kommer därför bara ha bete till våra egna ponnyer. Gästston kan tas emot men kommer i så fall handbetäckas då bete alltså inte kommer finnas.

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~ 2016 ~ 2017 ~ 2018 ~ 2019 ~