Senaste nytt

2021.11.24

I söndags var det utställningsdags, den andra för säsongen. Jag hade anmält våra 3-årshingstar Milan och Monsun med förhoppningen om varsitt guld i framtida SUCH-jakten. Det var osäkert in i det sista om jag skulle åka, jag hade ingen som kunde åka med mig och hingstarna gick direkt efter varandra i samma klass. Som tur var såg jag att My skulle dit och frågade om hon ville hjälpa mig. Så tidigt på morgonen medan övriga familjen låg och sov lastade jag hingstarna och körde till Stjärnhov. Tacksam för snälla och lätthanterliga hingstar! De gick direkt på morgonen och placerades som etta och tvåa av tre stycken 3-årshingstar. Monsun tog förstaplatsen med guld, Milan andraplatsen med 98788=40 men med kommentaren att han nog blir bättre än sin stallkamrat i slutändan. Sen fick vi vänta till slutet av dagen på finalerna där Monsun blev Champion unghingst och slutade som bästa standard och BIS-3. Inte dåligt av en så ung hingst. Tack snälla My för visningshjälpen!


Kilskogens Milan RS 877


Kilskogens Monsun RS 839

Milan godkändes för övrigt för avel i början av september vid avelsvärderingen i Hallstahammar. Han gick som ringetta bland 3-åringarna med 99787=40 poäng. Härstamningsverifieringen är klar och han fick sitt RS-nummer tidigare i veckan.


Kilskogens Milan nygodkänd hingst
fotograf: Linnea Ornstein

Båda hingstarna kan vara till salu eller eventuellt leasas ut om rätt hem dyker upp.

Den 25 september gick Årets ponny av stapeln i Vetlanda. Kungen var inbjuden att delta och representera shetlandsponnyn. Både Christian och Maja följde med och vi fick en mysig helg tillsammans. Kungen reste som ett proffs trots den långa resan, var otroligt cool av att sova borta och uppförde sig mycket väl hela helgen. Visningen gick bra och efter många varv på stora gräsbanan slutade han som trea efter en new forest och welsh mountain.


Nightingales Kingsman
fotograf: Eva Jangö

Stuteriet har fått en ny logga, tack Anna-Karin för hjälpen, vi är så nöjda!

Vi har sålt vår fina hingst Lanson. Vi är i en situation där vi har fler hingstar än vi har möjlighet att använda och han är dessutom närbesläktad med många av stuteriets ponnyer så när en bra köpare dök upp var beslutet ändå ganska enkelt. Han finns nu i Danmark hos sin nya ägare och vi har fått flera rapporter att han är uppskattad och utifrån bilderna och videos av honom ser han ut att trivas utmärkt.

Vår fina tik Stella har också varit ute och visat upp sig, närmare bestämt på Gimo Nordic Dog Show. Hon slog till rejält med att placeras först med excellent, BIR, ck, bästa tik, cert och nordiskt cert! Vi stannade dock inte till gruppfinalerna då vi längtade hem till Maja.

På hemmaplan fixas det för fullt, stallet är målat invändigt och just nu håller vi på målar boxinredningen. Många brädor är det... Börjar se ljuset i tunneln och det ska bli så kul att få börja använda stallet.

 

2021.09.22

Här kommer del 2 i ett försök att komma ikapp med årets uppdateringar. Parallellt sker uppdateringar på ponnyernas sidor, se förstasidan för att se vad som blivit uppdaterat sedan sist.


Riddarängens Flinga


Nightingales Kingsman
fotograf: Jenna Vainionpää


Anja van de Bloemhof
fotograf: Jenna Vainionpää


Kilskogens Glock


Kilskogens Love Lasts
fotograf: Annette Wadman

 

2021.09.12

Gått nästan ett år sedan sist... Det händer så mycket hela tiden att hemsidan tyvärr prioriteras bort/glöms bort. Jag delar upp inlägget i två och börjar med de äldsta nyheterna först.


Kilskogens Mojito


Kilskogens Love Lasts


Kilskogens Gant


Kilskogens Amaja


Kilskogens Moët


Kilskogens Glock


Kilskogens Glock


Kilskogens Gozzi

 

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~ 2016 ~ 2017 ~ 2018 ~ 2019 ~ 2020 ~
~ 2021 ~ 2022 ~