Nyheter


2007.12.21

God Jul & Gott Nytt År! Hoppas ni alla får en underbar jul och nyår.

Har lagt ut nya foton på Gucci och Figos sidor.

 

2007.12.05

Förra helgen var jag i Globen på hästtävlingarna och stod i SSS monter. Montern var välbesökt och vi fick sålt en hel del. Här hemma finns egentligen inget nytt att rapportera. Har lagt in lite nya kort på Fixy och Gazette på deras sidor. Fler kommer på övriga när jag har tid (och lust) att scanna och redigera bilderna.

 

2007.11.02

Har i dag avmaskat fölungarna med Axilur. Har tränat lite med de äldre stona i dag, OM det var uppskattat! De var mer i luften än på marken. Fixy lyckades på nåt sätt få mig att sträcka ena låret, hela muskeln ömmar. Det gick på en tiondels sekund så jag har ingen aning om hur det gick till :-) Måste vara kylan som gör det för de brukar ju vara ganska lugna och uppföra sig.

Jag har haft problem med mailen i ungefär en veckas tid men nu verkar det fungera igen, har ni mailat och inte fått svar så prova igen.

Ska snart åka och jobba natt - önskar er alla en "Happy Halloween".

 

2007.10.21

Nu är alla fölungarna chipmärkta, de uppförde sig riktigt bra trots sticket i halsen. Skönt att ha det gjort. Martin är i princip avvand, Gazette vill inte veta av honom så han har gått med de stora grabbarna på dagarna. Det fungerar bra, tack vare Epus ska väl tilläggas. Han styr upp och håller ordning i hagen, Gurra är alltid tuff mot nya men Epus går emellan, vilken gentleman!

Lisa och Asterix har åkt, trist men så är det. Det betyder också att det bara blir ett föl nästa år om allt går som det ska.

 

2007.10.06

Så var årets sista utställning/championat klart! Vi var på Ljusterö och hade med oss Figo och Gucci. Figo var först ut och fick 88787=38 poäng, det räckte till klassvinst och titeln Bästa hingstföl. Han var väl kanske egentligen inte i ett ultimalt skick, han är lite hjulig/instabil i hasen, jag tror och hoppas att det är en växtfas för han har inte varit det tidigare utan det är något vi uppmärksammat på senare tid men jag ville gärna ha en bedömning av honom ändå för jag tycker att han är himla fin.


Kilskogens Figo - Bästa hingstföl

Gucci fortsätter att glänsa, hon var ensam i sin klass men fick guld och blev senare BIR och fick gå i BIS-ringen, där åkte hon ut. Vann gjorde ett ridponnysto. En mycket trevlig men kall dag.


Vad gör Gucci?

 

2007.09.25

Nu finns en del av ponnyernas kritik, se dem under Diverse i menyn. Mer kommer.

Gurra är jätteduktig med vagnen! Han kommer bli en trevlig körponny.

 

2007.09.14

Till salu-sidan är uppdaterad.

 

2007.09.08

Snabb rapport, ska försöka sova någon timme innan jag går på mitt nattpass. Vi visade Gucci och Gentzel på Shetland Nords utställning i Bro i dag. Gucci var först ut och vann sin klass med guld! Gurra gick tvåa i sin klass med 87789=39 poäng - samma som på premieringen förra helgen. Han fick fina ord för sina rörelser framförallt, domaren trodde att han skulle kunna höja skrittpoängen ytterligare, han var något spänd i dag.

Gucci blev utställningens fjärde bästa ponny med 98888=41 poäng! Min lilla (puss)Gurka! Skriver mer när jag har tid. Grattis till alla er andra som fick fina poäng och placeringar!

 

2007.09.07

Glädjefnatt i hagen. Busigast av dem alla var den äldsta av dem - 16-åriga Fixy tar en svängom. Det är kul när de visar sådan livsglädje!


Hela flocken


Fixy visar hur man får en 10:a på traven :-)


Fixy igen


Fixy i galopp! En ovanlig syn.


Bröderna Martin & Måsen


Figo försöker hänga med


Lugnt igen :-)

 

2007.09.01

Så var hingstpremieringen över, vilken pärs!

Gurra fick 39 poäng, det är jag supernöjd med. Det räckte inte till godkännande men han är bara två år och mycket kan hända än. Om han visas igen eller inte får framtiden utvisa, han blir i alla fall kvar här och ska köras in så småningom, så länge han fungerar tillsammans med Epus och övriga hingstflocken så är det inga problem att ha kvar honom som hingst. Han mätte 94-15 cm och fick kritiken:

Välutvecklad hingst med bra könskaraktär - 8
Vackert huvud, lång välformad hals, bra bog, kort bakställ - 7
Rättställd fram, vinklad has - 7
Framåtgripande skritt - 8
Bogfri, vägvinnande trav - 9

Jag ska inom en snar framtid lägga ut kritiken på samtliga visade hästar och tillfällen - när tid och lust infinner sig :-) Gurra uppförde sig väl inte direkt exemplariskt i dag. Busig och bynglig att ställa upp. Vi får träna vidare på det. Nedan ett foto från dagen.


Kilskogens Gentzel

Eva har för övrigt gjort en ny omgång med mätkäppar, betsat trä med skjutmått och libell. Mäter 0-120 cm. Kontakta mig om någon är intresserad så förmedlar jag :-)

Nytt foto finns även på Epus pappa Opus - tack Katarina! I morgon (läs i natt) bär det av till Värnamo!

 

2007.08.24

I dag var vi i Enköping med Gazette och Gerber. Gazette höjdes till avelsvärdeklass A. Vi chansade och tog även exteriörpoäng på henne, trots att hon hämtades direkt från betet kvällen innan och var i lite högt hull, hon fick fantastiska 99898=43! Wow!

"Martin" skötte sig bra och visade inne i ringen hur duktig han är på att gå på bakbenen...

 

2007.08.21

Fick lite nya bilder på Fabiola som vi fött upp. Fia sålde vi till Finland och det har aldrig varit så jobbigt när en häst lämnat gården som då hon åkte men ibland har man inget val. Jag har fortfarande inget sto efter Fixy så jag får hoppas att hon orkar med många år till.

På fredag är det dags för premiering i Enköping, Gazette ska dit och höjas. Sedan är det "bara" hingstpremieringen och utställningen i Bro kvar i år.


Kilskogens Fabiola


Kilskogens Fabiola

 

2007.08.09

Har uppdaterat lite grann på i princip alla sidor, lite nya foton och info.

Fick ett mail från Elisabeth som varit på Stjernen och bland annat fotat Epus pappa Opus. Tusen tack Elisabeth! Lika vacker som jag minns honom när jag såg honom för sex år sedan.


Stjernens Opus
fotograf: Elisabeth Andersson

Alla Epus betäckningsston utom Lisa är nu kollade med ultraljud - alla dräktiga! Lisa ska också kollas så småningom, är för tidigt än.
Fick ett stort paket med holländska kataloger och bilder i går, vilka underbart snälla människor det finns, nu har jag en del att studera i ett par dagar.

Gurra har haft en hovböld, så typiskt, har anmält honom till avelsvärderingen i Köping i September. Är han inte 100% fräsch så stryker jag honom men det vore kul att visa honom för att få en rekommendation om vi ska spara eller kastrera. Han rör sig mycket bättre redan men de kan ju vara luriga och ligga och "krypa" länge.

På söndag åker de två sista hästarna hem, sedan är det bara våra egna kvar (plus Lisa och hennes föl Asterix förstås). Det ska bli skönt med lite mindre arbete :-) Det är jättekul men mycket ansvar och passande.

 

2007.08.01

I lördags var vi på utställning i Köping. Vi hade med oss Glamour och Gretzky. Epus var anmäld men fick stanna hemma på grund av platsbrist i transporten, nu hade sto med föl gott om plats istället + att han fortfarande hade ett brunstigt sto hos sig. Han får åka till Valla istället.

Det gick kanonbra för våra hästar! Extra kul eftersom vi fött upp båda och lilla Wayne är andra generationen. Glamour var yngst i klassen men vann med 99788=41 över många välmeriterade ston! Wayne gick tvåa med 88788=39, vi rekommenderades att spara honom som hingst för att se hur han utvecklas. Nya foton finns på deras sidor.

Nu återstår bara tre av Epus betäckningsston att undersökas med UL - övriga är dräktiga! Jag hoppas förstås att de tre sista också är det.

 

2007.07.16

Nu har jag gjort en sida åt Lisa - läs mer under avelsston. Vi har fått förtroendet att låna Lisa ett år för att ta ett föl på henne. Tack Carina!

 

2007.07.15

I går var vi ute på vackra Ljusterö och Marum gård på utställning. Vi hade med oss Epus och Gurra (Gentzel). Gurra var mest med för tränings skull, när vi visade honom i mars var han riktigt odräglig och betedde sig riktigt illa, i går uppförde han sig som en gentleman! Han vann dessutom sin klass med guld! Vi tog hem honom kvällen innan utställningen, direkt från hingstbetet - inte världens bästa förberedelse kanske :-)

Sen var det Epus tur, han var ensam i klassen men fick guld. I BIR knep Epus reserv-titeln och Gurra blev Unghästchampion. Epus var kvar länge i BIS-ringen men åkte ur som nummer fyra. Poängen då, Epus fick 99878=41 och Gurra 5x8. Kanonbra!

Vi har ett nytt sto på gården nu, ska göra en sida till henne så fort jag får mer tid. Nu ska jag jobba mitt tredje nattpass i rad sen är jag ledig ett helt dygn! :-)

Nya foton på Epus och Gentzels sidor.

 

2007.07.07

Utställning på Rockelstad - alltid lika trevligt och välarrangerat! Tack Shetland Öst & Anki Hassling!

Det gick superbra för våra hästar. Egenuppfödda Gucci vann ettårsklassen med guld och Epus gick trea i hingstklassen med 89888=41 poäng. I champion-ringen åkte Gucci ut näst sist med 89788=40. Jag är väldigt glad för fina poäng och hästar som skötte sig utmärkt. Nya foton finns på Epus och Gucci. Grattis till alla som fick fina poäng i dag, ingen nämnd ingen glömd :-)


Kilskogens Gucci

Fixys föl är döpt, vi fortsätter på sporttemat - Kilskogens Figo. Han har fått en egen sida under "Föl".

 

2007.07.02

Fixy har fölat! Tidigt i morse, vid 3-tiden. En svart liten hingst. Namn är inte bestämt än.

Vi köpte in Fixy som framtida fru till Epus. Vid den tidpunkten var Epus inte godkänd och vi visste inte ens om han någonsin skulle bli det (det vågade vi knappt drömma om...) Vi försökte redan förra året men då kastade Fixy vid 6 månader. Då var det en svartskäck, nu en svart men färg och kön är inte så viktigt för vi fick ett föl ur den kombinationen och det är vi så glada för!

Hovslagaren var här i fredags så alla är fina i hovarna.

 

2007.06.19

Nya foton finns på Gerber och Gurras sidor. Har fortfarande inte lyckats fota Gretzky... Här hemma går de under förnamnen Martin och Wayne. Det är lätt att vara kaxig när mamma är boss i hagen - Martin visar att störst inte alltid bestämmer :-)


Gerber hälsar på Vinna

Tog några foton på unghingstarna i dag, de har en otroligt fin hage med massor av bete och stora ytor att leka på, perfekt! De var såklart längst bort i den gigantiska hagen men kom faktiskt i full fart när jag visslade.


Furunäs Samuraj, Furunäs Salinero och Kilskogens Gentzel i full fart

Har anmält till ett par utställningar. Ska bli skoj att komma ut igen och träffa alla trevliga människor och se på vackra hästar. Stort grattis till Lotta vars sto Mira fick ett fint stoföl häromdagen!

 

2007.06.14

Glamour betäcktes i går - hoppas det tog direkt. Jag är så himla nöjd med lilla Wayne. Epus har fullt upp med alla sina damer, jag likaså :-)

Fixy har inte allt för långt kvar nu. Hoppas att allt går bra även med hennes fölning. Har kommit hit två betesgäster, en nordsvensk och ett fullblod. De går tillsammans med stona. Gazette visade direkt vem som bestämmer och bossar med järnhand i hagen :-) Utan att vara elak men ingen jävlas med henne eller hennes kompisar. Hon inser nog inte hur stora de egentligen är.

Har anmält till ett par utställningar och Gazette till sommarpremieringen, hon är klar för A nu.

 

2007.06.01

I dag har vi varit ute på Ekerö och hälsat på Gazettes son Östertorps Poet. Han såg mycket välmående ut och vi fick rapporter om hans fina tävlingsresultat på hoppbanorna.

 


Östertorps Poet


Östertorps Poet

Vi var också och tittade på kattungar. Två stycken tingades, en av dem är sötnosen nedan. De ska dock bo kvar med sina mammor i ett par veckor till. Båda är sköldpaddsfärgade!


Länksidan är uppdaterad.

 

2007.05.29

Vilken tur att Gucci finns! Hon är lekmoster/syster dagarna i ända :-) Så fort hon lägger sig ner är de där båda två. Jag tror iofs att hon uppskattar att ha dem, nu får hon ju leka med dem.

I dag kom ett betäckningssto hit, vid sidan hade hon ett fint stoföl e. Epus. Svartskäck till färgen, det är verkligen kul att se avkommorna! I morgon kommer ytterligare ett sto och till helgen ytterligare två. Glamour kommer också att flytta till Epus hage inom kort, vi hade inte tänkt att betäcka om henne men lilla Wayne är så otroligt fin att vi försöker oss på en till :-) Det gör ju inget om det blir ett stoföl denna gång... Gazette kommer inte betäckas om och Fixy beror på när hon fölar och om allt går bra.

 

2007.05.22

Hemma efter långa och intensiva dagar i Danmark. Jag reste ner till Stutteri Hesseldal i torsdags och på fredagen bar det av mot Jylland och den danska kåringen, med oss hade vi 9 hingstar som skulle visas - 8 godkändes! Grattis Betina & Christian!

Jag visade bland annat Tello som var här i mars-april och han var nog den hingst som uppförde sig allra bäst. Inne i ringen stod han blickstilla under hela bedömningen med spetsade öron. En pärla att visa helt enkelt! En ponny som tagit en för stor del av mitt hjärta.

Den ponnyn jag visade som det gick bäst för var Salomo van de Schaapshoeve, en son till Gelder van Zuylichem - Newton van Dorpzicht. Han gick tvåa i den stora klassen för äldre hingstar och fick 99988=43 poäng och 1 klass. En jättetrevlig hingst!


Salomo van de Schaapshoeve

Det var första gången jag var på en dansk kåring och det var jättetrevligt. Alla hingstar visades först på hårt underlag i skritt och trav för domarna i nummerordning. Sedan gick man till ID-kontroll och mätning och därefter till veterinärbesiktningen, där hade vi det lite stressigt med 9 hingstar men det gick ju fint till slut :-)

Själva visningen började precis som i Sverige med att alla gick på ring i katalognummerordning och sedan visades hingstarna en och en. Den stora skillnaden är att man ska visa hingstarna på trekantsspår, detta var helt nytt för mig men vi hann träna lite kvällen (natten) innan. Sedan rangerades de och fick kritik och poäng.

Jag tog närmare 300 kort under helgen, eller egentligen inte jag utan jag hade turen att få fotat med min kamera medan jag visade hingstarna :-) Har lagt ut en del av dem i fotoalbumet - klicka på Diverse i menyn ovan för att komma dit.

Alla hästar är släppta i de stora sommarhagarna sedan en vecka. Gurra har åkt på sommarkollo hos Lotta & Nina och har kanonkul med deras hingstar, det känns bra att det löste sig så smidigt.

Tack Betina för en fantastisk helg! Tack till Christian, Kimmie och Camilla för trevliga dagar :-) Och tack till mamma som tagit hand om mina hästar medan jag varit borta.

 

2007.05.12

Var så till mig sist att jag glömde hälften. Epus fick sitt första betäckningssto för året i går och går nu i sin "betäckningshage". Eventuellt släpper jag Gazette, Gerber och Gucci på stora betet i morgon och så får Glamour, Gretzky (som vi kommit överens om att han ska heta) och Fixy komma dit om ett par dagar när Gretzky (måste komma på ett bra smeknamn!) vuxit till sig lite, vill gärna ha honom här hemma ett tag där jag har bättre koll.

Hovis var också här i går så nu är alla fina i hovarna ett tag igen.

Gazette kommer inte att betäckas om i år, fölningen tog rätt hårt på henne så hon ska få ett viloår, kanske ridas lite om vi hittar en ny liten ryttare. Hade en jätteduktig tjej som red här förut men som tyvärr flyttade.

 

2007.05.11

Tidigt i morse (eller natt om man så vill :-)) fölade Glamour, hon fick en svartskäckig son. Allt gick bra och mor och son verkar må finfint. Namn är inte bestämt än.

 

2007.05.10

Epus har blivit pappa igen, denna gång till ett svartskäckigt stoföl! Grattis till uppfödarna som fick precis det dom önskade. Nedan ett bild på underverket.


Upplandas Nova e. Stjernens Epus
fotograf: Anki Johansson

 

2007.05.06

Gazettes son Poet har tävlat i hoppning och gick felfritt! Grattis familjen Asp!

 

2007.05.01

Nu har Gerber fått en egen sida, se under Föl. Har lagt in nya bilder på Gerber och Gucci. Gucci är kanonfin nu, lite mycket päls på magen men annars fin tycker jag.


Kilskogens Gucci

 

2007.04.30

I natt födde Gazette en hingst, svartskäck till färgen och då är det kanske inte så svårt att lista ut vem den stolte fadern är... Allt gick bra, jag fick hjälpa till att dra lite. Han kommer att döpas till Gerber efter en hockeyspelare, storebror Gentzel är döpt efter en handbollsmålvakt :-)

Kommer mer bilder när han torkat ordentligt.

 

2007.04.24

Jag är så arg!!! När Epus var runt året gammal blev han rejält skrämd av en lastbil som tutade och rusade motorn när vi var ute på promenad. Det har suttit i sedan dess, han är livrädd för lastbilar! Bilar, bussar, motorcyklar - allt annat är han 100% säker i trafiken men i dag höll en hemsk olycka på att hända... Vi hade varit uppe på ridvolten som ligger ca 1 km bort och skrittar hemåt, en lastbil kommer i full fart och saktar inte ner, jag styr ner i diket men när den är ett par meter framför oss börjar den pysa och Epus vänder runt och hamnar på nåt sätt framför lastbilen som tvärnitar. Epus klarade sig med mindre än en halvmeter, jag vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt...

Nu kanske en del tycker att det är korkat av mig att ta ut honom på vägen. Till saken hör att på vår lilla väg är det 70 km/h vilka få håller och lastbilarna får inte ens köra här men det är en bra genväg till riksvägen. Och om jag ska ta mig någonstans så måste jag rida/köra en kortare bit på vägen. När vi kom hem stod Epus och eftersvettades, stackarn! Han var livrädd.

I söndags var vi på SSS årsmöte i Gränna. Jag blev invald i styrelsen som suppleant, jag vet inte vem som föreslagit mig till valberedningen men tackar för förtroendet, det ska bli skoj! Detta mötet var betydligt trevligare än i fjol.

Inget föl än, jag var bergis på att Gazette skulle föla när vi var i Gränna men hon kniper och som det ser ut nu dröjer det nog ett par nätter till.


Kilskogens Gucci

 

2007.04.16

Vilken gårdag! Vi hade med oss två hingstar som varit här under fem veckor för matchning för bruksprov och avelsvärdering. I går var det så äntligen dags. Vi startade vid 3.00 på morgonen och var framme på Grevagården kl 8.00. Vi ville inte åka ner dagen innan eftersom Gazette kan föla när som helst.

Verano visades först och rekommenderades vidare. Tur att vi var fyra personer på två hingstar för medan Verano var hos veterinären visade jag Tello som tyvärr var oregelbunden bak i skritt. Det var synd för han är en riktig pärla! Så go' och positiv. Han fick i alla fall finfina poäng 88779=39 och gjorde ett bruksprov men jag minns inte i vilken ordning siffrorna satt, jag tror att slutsumman blev 30 alltså 7,5 i snitt. När han kom hit för fem veckor sedan hade han aldrig haft ett bett i munnen och han var (och är) känslig i sidorna så det har inte varit helt lätt att få honom van vid skaklarna. Så jag är riktigt stolt över honom!

Verano var u.a. hos veterinären och godkändes på eftermiddagen med 98889=42 poäng och ringetta av treåringarna. Så roligt!

Vad som var ännu roligare var att båda hingstarna skötte sig bra och fick beröm för deras fina skick och visning. Sådant är alltid kul att få höra. Vi var ett "gäng" som samlat ihop pengar för att visa vår uppskattning till AVN. Tyvärr hörde vi en hel del muttrande från folk som tyckte att detta var olämpligt. Varför ska man inte få visa någon uppskattning för det jobb de lägger ner? Att ge blommor till någon är inte speciellt mycket men kan själva gesten kan betyda så mycket mer.

Jag är i alla fall glad över att kunna få hjälp i form av avelsvärdering i mitt avelsarbete och jag hoppas att den hjälpen kommer att finnas i framtiden också.
Nedan ett par bilder från dagen.


Tello van de Zandkamp


Verano van de Zandkamp

2007.03.28

Vi skickar en grattis-hälsning till Norge och Glamours fina pappa Kanteborgs Sprite som i helgen fick 1:a premie och 99989=44 poäng på deras avelsvärdering!

 

2007.03.18

EPUS BLEV BEST IN SHOW!!! Wow! Min fina lilla hingst! Det var inte många som trodde på honom från början men vilken häst det blivit. Så underbar att ha med sig, snäll mot alla, står still hur länge som helst medan folk fotograferar osv. En riktig pärla!

En som inte uppförde sig lika bra var Gentzel. Han började redan dagen innan med att sparka Eva när vi skulle tvätta svansen. På utställningen skrek han non-stop och kunde inte stå still i många sekunder. Han fick trots det 39 poäng och vann sin klass samt blev Ungponnychampion, det tackar vi för, det var nog mer än han förtjänade kan jag tycka :-)

Jag tror att han är i en trotsålder och ska testa gränserna, han har varit alldeles gudomligt snäll och någon gång måste det ju komma "ut".

Reserv-BIS var faktiskt också en shetlandsponny! Nämligen Upplundas Columbus. Grattis familjen Huldén. Det var verkligen Shetlandsponnyernas dag.


Stjernens Epus - Best in Show

En sak som slog mig var hur folk beter sig på utställning, de sprang flera gånger upp i rumpan på de andra hingstarna. Epus fick en annan shetlandsponny rakt i sidan medan han stod och halvsov med Eva bredvid. Det orsakar sådan onödig stress för hingstarna och framför allt en stor skaderisk, en tjej blev till exempel sparkad två gånger i ryggen av sin hingst...

Under ärevarvet gav Epus järnet och vi avslutade med att hoppa ut över avgränsningen - det var populärt :-)

Bilder från dagen finns på hästarnas egna sidor.


Epus och Hanna under ärevarvet

 

2007.03.02

I dag har alla hästarna vaccinerats och samtliga skötte sig med den äran! Snön tinar och "det som döljs i snö..." Blir till att sätta fart med hagmockningen nu.

I går kom två hingstar hit som jag ska matcha och köra in till avelsvärderingen. Båda ser trevliga ut och rör sig bra, den ena tycker jag personligen väldigt mycket om, skulle vilja ha upp hullet lite på honom men i grunden en väldigt fin hingst! Epus är lite upprörd över "ungtupparna", han borde veta bättre, ingen kan ta hans plats hos oss :-)

 

2007.02.23

Nytt länktips: www.schneltenshetland.de Stuteri Schnelten i Tyskland. Föder upp svarta shetlandsponnyer med Marshwood-blod. Äger bland annat Fixys dotter Nadine van Bunswaard.

 

2007.02.13

Fixy har tilldelats SUCH! Diplomet kom i dag, så kul!

 

2007.02.07

Kallt! Minus 18 grader men hästarna verkar trivas. Det händer inte mycket just nu. Träningen ligger på is under de dagar som det är så här kallt, vill inte riskera att ponnyerna ska bli svettiga.

Hanna har varit på kursen Blodslinjer och avelsplanering sedan sist och till helgen tänkte vi åka till Östs årsmöte i Stavsjö.

 

2007.01.21

Hästarna mår bara bra och njuter i snön!

 

2007.01.09

Har börjat redigera och skicka upp bilderna från helgens hingstpremiering i Holland. Fler kommer under kvällen och följande dagar, har tagit flera hundra kort så det kommer ta sin tid...

Ett stort grattis till min lillebror Simon som i dag klarade uppkörningen!

 

2007.01.01

Nytt år och i dag fyller jag 21 år!

Ska våga mig på en årsresumé... Året började traditionsenligt med ett Hollandsbesök - underbart på alla sätt! Vackra ponnyer, trevliga människor - en kanonvecka helt enkelt.

Utställningssäsongen kunde inte börja bättre, Fixy visades på vinterutställningen i Köping med kanonpoängen 109889=44 poäng och Best in Show! Vilken skräll. Hela utställningssäsongen har varit "för bra för att vara sann", Fixy visades ytterligare en gång under sommaren och blev BIS även där, Glamour fick sina guldplaketter som skulle ge dubbelguldsdiplom, Gazette visades en gång med 43 poäng och BIS på en lokal ponnyutställning, Epus visades två gånger med 41 och 42 poäng, båda gångerna med två inledande 9:or - fantastiskt skoj! Unghästarna visades också, Fia med klassvinst och 39 poäng, Gucci reserv-BIR med 38 poäng och Gentzel med 41 poäng och BIR.

Glamour fick även det "riktiga" diplomet och Fixy höjdes till Elit. Gazettes avkommor har under året meriterat henne till A. Jätteskoj och tack till familjerna som äger hennes första avkommor som visat fram dem så fint!

Två hästar såldes under året, Fabiola som exporterades till Finland och Firenze som är kastrerad och används som körponny. Båda fick bra hem och jag har kontakt med respektive ägare vilken känns himla skönt!

Årets absoluta höjdpunkt var förstås Gucci, en efterlängtad fölunge som dessutom blev bättre än vad vi ens vågat drömma om på alla sätt och vis, att det blev ett sto och skäck är bara en bonus.

Djuren fick vara friska och Epus betäckningssäsong gick bra även i år, alla ston blev dräktiga.

Vi fick lära känna en underbar hingst vid namn Stuart van de Zandkamp som var här för matchning inför premieringen på Grevagården, trots kort tid för inkörning så gjorde han ett av de bästa bruksproven och godkändes veterinärt och exteriört. En underbar hingst som sedan återvände till sin ägare i Danmark där vackra ston väntade.

Ett trist beslut fick tas, Iller fick somna in efter en längre tids hälta.

Privat har det varit ett väldigt tungt år, inget jag går in på närmre här men jag hoppas att det mesta ska klarna under året och att jag får rätsida på de viktigaste.

Vi hoppas på ett framgångsrikt år, att vi alla får vara friska och att vi ses på någon shetlandsaktivitet! God fortsättning!

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~