Senaste nytt

2016.12.27

Julen är över, den firades i all enkelhet med familjen.

Med hästarna är allt bra, de går mest i sina hagar, jag mockar och vattnar. Det är en lugn period nu, efter nyår ska de nyblivna två- och treåringarna sättas igång så smått, siktet är såklart inställt på talangjakt och treårstest, vi har fem ungponnyer med åldern inne, jag kommer prioritera att visa fram treåringarna.

Nu på vintern är det mycket planering och tankar inför nästa års evenemang, de kommande fölningarna, vilket sto ska till vilken hingst och såklart utställningsplanering och träning inför 3-årstest och premieringar. Malva och Gucci är inte dräktiga, Loppan är inte kollad och Mynta är konstaterat dräktig. Nästa år är Malva och Loppan inbokade hos Almnäs Tromb, Gucci betäcks med vår egna Paragraf. Graffiti verkar få ston så han klarar sig utifrån, kul att han uppskattas. Mynta kommer inte betäckas om, det är planen nu men man vet aldrig med djur, saker har en tendens att ändras...

 

2016.11.20

Vintern var här och hälsade på och försvann igen, nu är det bara blött och kallt. Investerade i ett storbalsnät så nu kör vi ut en rundbal i hagen, det spar enormt mycket tid att bara behöva fodra var 5:e dag. Till nästa vinter ska jag fixa nåt smart flottörsystem till Thermobarerna, som det är idag måste vi fylla vatten varje dag.

Bilden på framsidan föreställer Kilskogens Glock som vi fått av matte Linda, en härlig bild på en härlig ponny! Jag fick bilden skickad till mig medan vi var på semester i ett soligt och varmt Kalifornien, det var nästan så man längtade hem lite.

Graffiti och Paragraf har fått sina RS-nummer så nu är allt klart för 2017 års betäckningssäsong. Båda hingstarna kommer stå hemma på gården kommande säsong, Graffiti har redan en del bokningar, kul! Årets föl har fått egna sidor och finns att se under Unghingstar.

Avslutar med ett foto på busiga Mojito som älskar sin boll, han leker flera timmar/dag med den :-) Följ oss på Facebook för tätare uppdateringar.


Kilskogens Glock
fotograf. Linda Bååth

 

2016.10.14

Idag har vi sagt hej då till Gabbana. Hon såldes redan i somras men har av olika anledningar gått kvar här till nu. Det känns i hjärtat men jag kan inte behålla alla. Nu får hon glädja en annan uppfödare och förhoppningsvis få många fina föl i framtiden.

Vi börjar komma in i vinterrutinerna, Thermobarerna är framplockade, ponnyerna har fått sina årlig vaccinationer, fölen och unghästarna har avmaskats, hästtransporten besiktigats och imorgon kommer hovslagaren, det rullar på. Mynta har även hon fått lite lyx, behandling av legenden Kepan, jag vågar påstå Sveriges bästa equiterapeut. Graffiti och Paragrafs DNA-resultat har kommit, allt ua och alla papper för RS är inskickat till SSS.

Jag vill också passa på att göra lite reklam för bloggerskan Ponnymammans kalender för 2017 där 25 kr per såld kalender går till LoveNepal, en ideell organisation som befriar barn från bordeller och arbetar mot barnsexslaveri. Ponnymamman eller Ulrika som hon egentligen heter, var här i somras och fotade våra föl som är med i kalendern. Beställa gör man på hennes blogg, www.ponnymamman.se

Kilskogens Glock har varit ute och tävlat, han startade i hela 10 klasser med både Holger och mamma Linda, resultatet var imponerande - placering i 4 klasser och 5 clear round-rosetter!


Kilskogens Glock & Holger
fotograf: Linda Bååth

 

2016.09.12

Det var in i det sista inte alls säkert att vi skulle ta oss iväg till årets hingstpremiering, jag har haft borrelia och mått sådär, så fort jag blev frisk från detta åkte jag på en influensa som jag fortfarande känner av i form av feber och hosta. Vi hade anmält tre unghingstar men valde att lämna Moët hemma, han har haft en lite väl god sommar... Uppstigning och lastning kl 4, ibland undrar man verkligen vad man håller på med... Vilken tur att jag trotsade febern och åkte. Både Paragraf och Graffiti godkändes nämligen för avel! Visningen vid föruttagningen kändes bra med bägge hingstarna, de är bara två år men skötte sig väldigt bra och kändes fräscha trots 30 mil i kroppen. Bägge fick biljett till veterinären och båda besiktigades utan veterinär anmärkning förutom att Graffe har en skadad framtand, en mjölktand så den kommer snart ersättas med en ny hel tand :-) Bägge fick en 10:a i uppförande av veterinären med omdömet välhanterade och väl förberedda, sånt är alltid kul att höra.


Kilskogens Paragraf

Sen var det dags för omgång två, den centrala avelsvärderingen och därefter en paus för nämnden att överlägga och sedan den slutgiltiga domen, där Paragraf gick etta med 98888=41 poäng och Graffiti tvåa med 98788=40. Vilken ofattbar lycka! Att få in två hingstar ur samma årgång, det är stort! Förberedelserna har inte varit optimala, jag har tränat så mycket jag orkat och sista veckan inte alls... Bägge fick därmed G tom 2018. Totalt godkändes fyra hingstar och så var det ett stort antal som generalmönstrades, bland annat Almnäs Tromb som är pappa till Mynta, han fick dagens högsta poäng, smått otroliga 109899=45 poäng, vilken hingst! Avlar bra gör han också.

Det som är lite extra kul med just dessa hingstar är att Paragraf är obesläktad med alla våra ston, vi sålde hans mamma till Norge så det är skoj att kunna använda honom till våra ston. Palle som han kallas kommer ur ett urstarkt möderne som går tillbaks till legendariska Pauline of Marshwood (Beatrix van Bunswaard - Hilary van de Amstelhof - Paeony of Marshwood - Pauline of Marshwood). Graffiti är ur Justify of Marshwood-linjen, hans mor Gabbanas förstfödde, mormor är fantastiska Almnäs Gazette (Witch van Bunswaard - Justify of Marshwood). Att få in en skäckhingst med den mödernelinjen är nog ganska unikt. Far till bägge är Elit-hingsten Almnäs Etapp. Även Gabbana är såld men har inte åkt än, nästan så man ångrar sig lite...


Kilskogens Graffiti

Tack underbara Ingrid som hjälpte mig hela dagen, försåg mig med mat och som smugglat med en flaska champagne som vi skålade i innan vi åkte hem, du är underbar! När vi kom hem öppnade vi en flaska lokalt bubbel från Rånäs Slott, en sådan framgång måste firas! Jag tänker leva på det här länge :-)

I övrigt har Another Color åkt hem igen, alla betäckningsston har åkt hem förutom ett sto med föl som åker inom kort till Finland. Lancôme blev inte dräktig så Christian körde henne och Love Bite till Almnäs Tromb och hämtade dem sedan igen, alldeles själv!

Vi har förberett för vintern och grusat upp vid foderplatser, grindhål och utanför ligghallarna. Epus avkommor fortsätter att vara framgångsrika i Danmark med fina titlar och poäng, han har en riktigt fin hingst som förhoppningsvis ska visas på kåringen om ett par år när han har åldern inne.

Graffiti är till salu till rätt hem, han är för närbesläktad med våra ston för att vi ska kunna använda honom.

 

2016.08.11

Den senaste tiden har det mesta kretsat kring ston, brunster och betäckningar... Men vi har hunnit med lite annat också, en trip till Göteborg där vi hälsade på Ingrid och Alex i deras nya fina hus (med en underbar pool!) och gick på konsert på Ullevi samt en helg i Rättvik där vi kollade på bilar och sedan hälsade på Stina på Tunsta där vi bodde över natten, med oss hem fick vi en liten kattunge, kolsvart, superkelig och förstås jättesöt och busig. Husse blev kär, denna gång var jag oskyldig...

I år har jag inte känt något sug efter utställningar så det har blivit väldigt sparsamt. Jag hade egentligen inte tänkt åka till Riks heller men Mynta och Modell var anmälda och eftersom supersnälla Cattis Reeves ville åka med mig så badade och gjorde jag i ordning dem sent kvällen innan. Det blev tidig uppstigning och lastning, vi hann inte mer än ut genom grindstolparna så hoppade Modell över bommen i transporten... Tur att jag har kamera i släpet och tur att hon är så lätt att jag kunde lyfta ner henne. Sen gick resan till Norsholm bra och när vi parkerat hoppade hon över bommen igen! Helt lugnt och inte fick hon panik varken när hon hängde där eller när jag lyfte ner henne.


Kilskogens Modell
fotograf: Maries Hobbyfoto

Modell skötte sig fint när det väl var dags och vann klassen för ettåriga ston med guld, i championatet fick hon dock se sig slagen av ett äldre sto, hon fick beröm för sin utmärkta rastyp, vackra huvud och välformade hals och lite extra plus för skritten som var avspänd och vägvinnande. 98888=41 blev poängen. Ett framtidssto tyckte domaren!


Vackra, underbara Mynta
fotograf: Maries Hobbyfoto

Mynta fick inte den bästa förberedelsen, jag hjälpte en annan utställare att få loss deras ponny som fastnat i släpet och hör hur dom ropar att klass 13 ska in i ringen, jag fick springa till ridbanan och kasta mig in i ringen med Mynta som märkte av min stress och taktade ganska mycket. Visningen gick okej men hon kunde nog vara lite mer avslappnad. Hon vann dagens största klass och sedan även Champion sto! Excellent sida, mycket vackert huvud och naturliga rörelser med god steglängd var delar av kritiken.

Jag är supernöjd, tack snälla Cattis, hade det inte varit för dig hade jag inte åkt utan åkt på bilauktion istället, det var väl en himla tur att vi åkte! Fler bilder finns på Modell och Myntas egna sidor.

 

2016.07.17

Tiden går fort när man har roligt, nästan en månad sedan sist. Det händer så mycket hela tiden att hemsidan prioriteras bort. Jag ser på statistiken hos hemsideleverantören att vi har höga besökssiffror så jag ska försöka uppdatera här trots att det mesta sker på Facebook nu för tiden.

Om vi tar det i kronologisk ordning sedan sista uppdateringen så börjar det med utställningen i Rimbo som vi arrangerade, vi visade fyra egna ponnyer, fölet Mojito fick 87788=38, Mynta 99888=42, Gucci 98888=41 och Another Color 99788=41 och Champion hingst, Mynta BIS-4 och AC BIS-5. I och med det är Mynta klar för Super-SUCH! Dagens två största klasser vanns av Kilskogen-ponnyer, helsyskonen Gucci och Gozzi. Tack snälla Lidbrants Sporthästar för att ni tar så väl hand om Gozzi, han var så fin!


Kilskogens Mojito
fotograf: Tuss Bennergård


Kilskogens Gucci
fotograf: Tuss Bennergård


Kilskogens Gozzi
fotograf: Tuss Bennergård


Another Color van de Amstelhof
fotograf: Eva Jangö


Kilskogens Mynta
fotograf: Tuss Bennergård

Love Bites behandlingar är äntligen över sedan en tid tillbaks och SAA-provet låg på normalt, inga komplikationer tillstötte mer än att han blev lite svullen vid operationsärret, detta försvann på ett par dagar när jag tagit bort stygnen, nu går han för första gången tillsammans med andra hästar och leker och brottas med sin storebror Mojito.


Kilskogens Love Bite

Höskörden är klar, mängdmässigt blev det lika bra som i fjol, kvalitetsmässigt vet vi snart när analysen kommer, det är lika underbart varje år när höskörden är klar!

Malvas dotter, Gloria som bor i Norge har varit på både utställning och premiering samma helg. På utställningen blev hon reserv-BIS med 109889=44 poäng! På premieringen dagen därpå blev det en första premie och dagens ponny med finfina 99889=43.


Gloria fra Øya
fotograf: Siv Nyland

Betäckningarna rullar på, AC har ganska mycket att göra vilket är glädjande, vi vet inte var han hamnar nästa år, kul att stoägarna passar på, han är till salu om någon vill göra en bra investering, en superhingst på alla sätt, inte minst temperamentsmässigt. Mynta är ultraljudad dräktig, Malva har varit dräktig men resorberat och sedan inte kommit i brunst, så hon är sprutad och kommer förhoppningsvis i brunst vilken dag som helst nu. Gucci och Lancôme är färdigbetäckta men ännu inte ultraljudade.

Kilskogens Glock har även han varit ute och visat upp sig med sin seriöst satsande matte Linda. Denna gång på Grevagården på M&M Show, dvs alla engelska ponnyraser. Där blev han klassvinnare, inga poäng delades ut enligt brittiskt vis utan endast valör på plaketten delades ut och Glock knep en guldplakett. Grattis!


Kilskogens Glock
fotograf: Annette Wadman

Gabbana är såld och ska betäckas med Another Color innan hon lämnar oss för nya äventyr.


Kilskogens Paragraf

 

2016.06.19

Den 7 juni fölade äntligen Loppan, en vecka efter beräknat datum. Förlossningen var helt komplikationsfri, jag bävade för detta med tanke på hur det gick förra gången... Hon fick ett bedårande hingstföl, liten och näpen med härligt uttryck. Loppan fick lite kolikkänning direkt efteråt men efter lite kramplösande var hon bra igen. Fölungen ska heta Love Bite. Det finns en underbar video på honom på vår Facebook-sida.


Kilskogens Love Bite

9 dagar gammal hittade jag honom i boxen på morgonen med foderstrupsförstoppning, panik! Försökte massera och motionera så gott det gick när man är så ung, ringde Distriktsveterinären som inte lyckades häva det med sonden trots många försök. Timmarna gick och vi vet inte hur länge han stått med stoppet under natten, han togs in vid 23-tiden och har efter det ätit hö och halm! Vi valde att köra in till Ultuna där man gick ner med kamera och såg att stoppet satt precis bakom svalget. Nytt försök att putta ner stoppet utan framgång, det satt alldeles för hårt. Vi fick frågan operation eller vänta och om vi väntar vara beredda på att ta det värsta beslutet man kan ta som hästägare inom ett par timmar om det inte släpper, vi valde såklart operation. Operationen gick bra och jag valde att ta hem honom dagen efter och sköta all eftervård själv eftersom Loppan matvägrar på Ultuna och blir låg bara av att vara där, inte konstigt med tanke på allt som hände för tre år sedan. Han är i alla fall pigg och feberfri men får en himla massa mediciner flera gånger om dagen då han bland annat fått ner foder/mjölk i lungorna och har början till lunginflammation. Munkorg ska han ha när han inte är under uppsikt och denna ska tas av en gång i timmen så han får dia, mycket pyssel men såklart vi kämpar för lill-prinsen!

För att övergå till de trevligare händelserna har några av våra uppfödningar varit ute och visat upp sig på olika sätt, Gozzi har varit iväg och tävlat fälttävlan med sin duktiga lilla ryttare Lilly och Olinda har varit på två utställningar i England.


Kilskogens Olinda
Bästa Shetland och trea i finalen i Birmingham


Kilskogens Olinda
1st mare class, 1 st coloured class och sedan Champion i Kenilworth

Malvas son Utopi efter Perigueux van Isala har varit på hingstshow, han har utvecklats så fint!


Almnäs Utopi
fotograf: Anne Øien

Mynta, Gucci och Malva är nu betäckta med AC, tanken är att även Loppan ska betäckas på 30-dagarsbrunsten. Ett par gästston är här och fler kommer. Utställningen i Rimbo är avklarad, mer om detta nästa gång när jag fått i ordning bilderna och fått lite distans till dagen. Avslutar med en fin bild på Mojito i kvällssol.

 

2016.05.14

Den 12:e fölade Malva, några dagar över beräknat datum och på exakt samma datum som hon fölade förra året. Hon visade tydligt att det var på gång och jag gjorde mig redo för en lång vaknatt, hon brukar nämligen föla vid 4-tiden på morgonen, 45 minuter senare var det över, hon fölade ute i hagen och kunde vara ute en stund med den lille, allt gick bra och det var en snabb och okomplicerad förlossning. En fin svart (såklart) långbent hingstunge efter Olivier, tror han ska heta Mojito :-)

 

2016.05.08

Hann knappt skriva att jag inte skulle ha någon hingst här i sommar förrän jag fick erbjudande om att ha Another Color van de Amstelhof i sommar, jag kunde inte motstå detta fina erbjudande och igår var vi och hämtade honom hos Yvonne på Dalsgårds Stuteri i Laholm. En fantastiskt trevlig, lugn och snäll hingst. Han är så otroligt charmig med sin bläs och fina mörka fuxfärg. Vi kommer betäcka alla våra ston med AC som han kallas under förutsättning att fölningarna går bra förstås. Vi har redan fått några bokningar men kan välkomna ett par betäckningsston till. Passa på att använda denna fina hingst innan det är för sent, står bara här en säsong. Mer info om AC och våra betäckningsvillkor finns under Avelshingst i menyn till höger.


Another Color van de Amstelhof RS 676
fotograf: Frida Erixon

Det känns lite annorlunda med en färgad hingst till mina svarta linjer men avkommorna kommer bli svarta, eventuellt kan skäckstona bära på rött anlag från Jolly Roger så där kan det kanske bli fux eller rödskäck. Spännande!

Alla ponnyerna är ute på sina beten sedan några dagar, tror dom är lika glada som jag för det :-)

Vår hingst Stjernens Epus som vi sålde för några år sedan har fått en lysande start på sin avelskarriär i sitt nya land, sonen Skovmosens Cartier blev reserv-BIS blott ett år gammal!


Skovmosens Cartier e. Stjernens Epus
fotograf: Louise Skovmose

Kilskogens Glock är hos Tomas Eriksson, fick nyss en film på honom i vagn, så duktig! Kilskogens Gozzi används också, fick lite fina bilder på honom:


Kilskogens Gozzi


Kilskogens Gozzi

Till salu-sidan är uppdaterad med en ny ponny till salu.

En årsresumé från 2015 finns nedan:

2015

Hästnyheter
Inga ponnyer har köpt in, som vanligt höll jag på att skriva men det är ju precis enligt plan, vi föder upp de ponnyer vi vill ha och tar nytt blod genom att hyra hingst som passar våra ston eller kör iväg stona för betäckning med intressanta hingstar. Under säsongen 2015 hyrde vi fantastiska holländaren Olivier van de Amstelhof som betäckte tre av våra egna ston och ett antal utomstående. Våra egna ston var Malva, Gucci och Lancôme där Gucci tyvärr förlorade sitt föl 31 januari när vi var födelsedagsfirande och mamma var hästvakt, ett svart stoföl. Annars har hästarna varit friska och krya. Beatrix såldes på export till Norge och Glock kastrerades och såldes under hösten.

Föl
Förra året fick vi triss i kungar, i år blev det par i damer, två fina friska stoföl efter Almnäs Etapp föddes utan komplikationer, en svart och en svartskäck. Otroligt nog fick Gucci ett levande föl, efterlängtade lilla Gissa som är helt bedårande både exteriört och mentalt.

Gården
Höskörden blev rejäl, så rejäl att jag sålt en del av den, värdena var höga och kvalitén super. Vi har renoverat och fixat som vanligt på en gård.

Utställningar/premieringar
Vi har varit på sex nationella och en internationell utställning under året. Ponnyerna har erhållit 40,9 poäng i snitt per visning, vilket såklart är superbra men inte går upp emot 2014 års siffror som var 42,2 poäng. Totalt 12 visningar resulterade i 10 guld, 2 silver, 5 klassvinster, 3 championat, 1 BIS-3, 1 R-BIS och 1 BIS. Utöver det har Glock visats på hingstpremieringen med 38 poäng och Mynta på sommarpremiering med 43 poäng, diplom och högst bedömd alla raser. Högst bedömd är Mynta med sina 45 poäng (43,7 i snitt). Dessutom var vi ju i Finland på internationella där Mynta fick ett silver och Lancôme ett guld och internationellt championat, det är nog årets största framgång trots allt! Olinda fortsatte att ligga i topp i England med championat och vinster.

Övrigt
Fendi, Beatrix och Lancôme fick SUCH under året, Lancôme kan även titulera sig Super-SUCH. I och med det ligger vi som bubblare på SUCH-toppen som uppfödare, hade man räknat procent istället för antal hade vi varit i topp tillsammans med Hagdala stuteri på 25%! Som liten uppfödare kan man aldrig konkurrera med de större stuterierna som får 15-20+ föl/år (tack för statistiken Kristin). Jag och Ingrid åkte till Holland och deras hingstpremiering i två dagar och lite shopping och bubbel i Amsterdam innan hemresa. Utställningen i Rimbo gick av stapeln för tredje året, det blir en fjärde gång i sommar. Privat har det hänt massa skoj med resor till Tyskland, Frankrike och Kap Verde, segel- och motorbåtsutflykter i skärgården, motorcykelturer, bad och andra roliga aktiviteter. Nu ser vi fram emot vad 2016 har att erbjuda.

 

2016.04.18

Sedan sist har vi varit på föreningens årsmöte i Strömsholm och mottagit pris för årets uppfödare, vi är förstås jättestolta och glada för det. Ponnyerna som gjorde det möjligt var Mynta, Lancôme, Gucci, Gabbana och Fendi. Vi har också varit på en alldeles fantastisk semester på Kap Verde, sol, bad och fantastisk mat, skaldjur och fisk. Brunbrända och fina kom vi hem till ruggiga Sverige. Drömmer mig redan bort till nästa resa... Men först ska stona få föla, de är runda om magarna och Malvas föl lever om riktigt ordentligt i magen.

Vår Mynta är dessutom årets högst bedömda ponny med sina 45 poäng. Mynta som i år ska matchas för ett eventuellt Super-SUCH och Riks och eventuellt blir det betäckning om jag hittar en tillräckligt fin hingst. På tal om hingst så finns inga planer på att ha någon hingst hemma i år, Malva är redan inbokad hos en hingst under förutsättning att allt går bra med hennes fölning. Gucci ska också betäckas en sista gång och så eventuellt Mynta. Övriga får gå gall, tre är egentligen en för mycket.

Glock har i sitt nya hem varit ute och visat framhovarna, han visades på utställning i Kristinehamn, det var första gången hans nya ägare provade på detta och det gick jättebra! Jag tror och hoppas att de fick blodad tand. Jag får sms och mms från honom med jämna mellanrum och allt verkar gå fortsatt bra, känns så rätt! Snart ska han iväg på inkörning hos självaste Tomas Eriksson.


Kilskogens Glock

Fölen är avvanda, det var lite pipigt i ett par dagar men de är så trygga i flocken att det inte blir mer än så. Malva och Gucci fick flytta ut i sommarhagen och är nog ganska nöjda med att gå och beta där. Malva hade redan sinat så hon måste ha vant av Modell själv, det gör hon varje år, vilken klok mamma hon är! Gucci däremot stod med ett jättespänt juver, hennes bortskämda bebis fick dia hur mycket som helst trots att hon var 10 månader gammal, även hon har nu sinat så de kan gå på bete tillsammans i sommar.

Avslutar med en fin dikt:

Let a Shetland

whisper in your ear

and breathe

on your heart

and you will never

regret it

 

2016-02-07

Nu har det slarvats med uppdateringar här igen, det händer så mycket roligt hela tiden att det glöms bort. Om jag ska ta vid där jag uppdaterade senast så hade vi en väldigt mild december, ponnyerna gick faktiskt på bete en bit in i månaden. Jag är inte speciellt förtjust i vintern, åtminstone inte kylan och lerigt var det inte, perfekt hästväder.


Gucci och Guess betar i december


Kilskogens Guess 6 månader

Ponnyerna tog som vanligt nyårsafton med ro trots ganska mycket raketer häromkring, den enda som kan bli lite skärrad är Gucci som fick stå inne i stallet med sällskap de värsta timmarna. På nyårsdagen fyllde alla hästarna år och även jag, denna gång 30! Hade en underbar födelsedag med överraskningsfest med vänner och familj, jag blev totallurad... Tack alla inblandade! Jag har också börjat ett nytt jobb med nya utmaningar utan att gå in på detaljer så kräver det sin man (eller kvinna).

Vårt stuteri har vunnit årets uppfödare och är inbjudna till Strömsholm för att ta emot priset om två veckor, fantastiskt skoj och motiverande! Vi vann tack vare Kilskogens Lancôme, Kilskogens Mynta, Kilskogens Gucci, Kilskogens Gabbana och Kilskogens Fendis fina meriter.

Glock är såld och åkte för en vecka sedan, han hamnade i Värmland hos en mysig och seriös familj, vi har fått flera bilder och rapporter och det verkar gå hur bra som helst. Han är nu ridponny och mamman i familjen tömkör och tränar emellanåt, tror han kommer passa perfekt med sitt fina psyke.


Lycka till i ditt nya hem Glock

De sista månaderna har varit helt galna ur id/chip-syn, jag har åkt till 3 stall/dag 3-4 dagar i veckan och id-kontrollerat hästar på löpande band för importregistrering. Vid ett av mina besök i ett stall inte alls långt ifrån där jag själv bor stod Gozzi som vi sålde för nåt år sedan, jag fick en konstig känsla redan när jag gick in i stallet och där stod han, så mäktig känsla. Det är tråkigt när ens uppfödningar får flytta så kort efter man sålt dem till hem där man tror att de ska få bo en längre tid, saker kan förstås förändras och han bor även nu i ett topphem och används även han som ridponny. Det är kul att de fungerar så bra som barnponnyer också, de är ganska mycket nerv i vår linje men de är samtidigt så väluppfostrade, trygga i sig själva och vänliga att de fungerar så bra ändå.

Vintern kom till sist...


Stohagen


Hingsthagen


Hingstarna igen

Avslutningsvis har det hänt en jättetråkig sak också, för en vecka sedan hittade mamma ett föl i lösdriften, det var såklart Guccis, även denna gång ett svart stoföl e. Olivier. Jag var naiv och trodde att det skulle gå bra även i år eftersom allt gick så bra i fjol när hon fick Gissa. Sex dräktigheter har resulterat i två levande föl, en tidig resorbering och tre kastningar/för tidigt födda. Ett katastrofalt resultat och kanske inte ett sto värt att avla på. Jag kommer betäcka henne i sommar trots allt, hoppet är det sista som överger oss... Hon är en fantastisk mamma, har haft lätta förlossningar och framförallt är hon den som betyder mest för mig.

Avslutar med två bilder på just Gissa, otroligt hjälpsam och social fölunge, högt älskad och speciell för oss. Här tillsammans med halvsystern Modell, lika hjälpsam hon när dom ströar i ligghallen.

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~