Nyheter 2003


 

2003.12.31

Gott Nytt År alla shetlandsvänner!

 

2003.12.13

I går var veterinären här och raspade tänderna på alla och vaccinerade på de som skulle ha det. Nu är alla (utom Glamour) grundade för både A2 och tetanus, skönt att det är klart. Iller fick som vanligt pleggas.

 

2003.12.11

I går kom Neptun hem! Jättekul att ha han hemma. Han har en skada i ena frambenet, ingen vet vad än men han sprutas med tuppkam och vi väntar på förbättringar. Inget syns på röntgen.

 

2003.09.20

I dag är ombyggnaden i stallet i stort sett klar. En av de stora halvblodsboxarna är ombyggd till en ponnybox och en foderkammare. "Ponnyboxen" håller dock fortfarande godkända mått för stor häst. Skönt att ha det så om man av någon anledning skulle behöva en stor box. Den enda som inte har hästmått på sin box är Emil, han behöver stå där han alltid stått - den boxen är "Emil-säker", dvs. extra höga väggar! :-)

Har varit på Östertorp på auktion i dag. Vi kom för sent såklart och alla utställningssaker var redan sålda men två lädergrimskaft hann jag köpa, en med delta och en med vanlig, tunn kedja, båda i mässing och två uppvisningsbett (hästskomodell) till Epus. Allt var i jättefint skick och billigt var det! :-) Eva köpte ett regntäcke och ett par mässingbett till shetland. En lyckad dag och vi träffade massa hästvänner vi inte sett på länge. Såg också Gazettes son Poet som såg jättefin ut.

 

2003.09.16

Föruttagningarna i Hallstahammar har varit, visade en hingst som inte rekommenderades vidare men det var väldigt, väldigt nära.

I går kom jag hem efter "en helg i väst", närmare bestämt Frillesås där jag visade tre ponnyer.

 

2003.09.07

I går var det unghästutställning i Uppsala, jag hade inte anmält några av mina men visade två andra ponnyer.

 

2003.08.31

Har inte uppdaterat på ett tag, tiden går fort och självklart har massa hänt.

Den 10/8 hade RPAF en lokal utställning på Vätö för alla ponnyraser, jag hade med mig Emil, Gazette och Glamour. Emil fick 88778=38, man hade inga veteranklasser men det gick ju bra ändå, :-) Emil vann sin klass över en 20 år yngre ponny! Glamour gick 5:a av 9 (alla raser) med samma poäng som på Strömsholm 88787=38 och fick också pris för Bästa Stoföl. Gazette då, min fina underbara lilla häst, vann sin klass och gick vidare till BIR som hon också vann! I BIS-ringen kom hon 3:a och hade poängen 98889=42! Jag är så glad att jag fått en så bra häst. Visade två andra shetlandsponnyer som fick 40 och 42 poäng.

Utställningen i Vreta Kloster har också varit, jag och Emil. Emil fick 88789=40, det är jag jättenöjd med. Stort tack till Cattis för att Emil fick följa med och till Anki för att vi fick sova över hos dig på vägen, visade ytterligare två ponnyer som fick guld. Dagen före visade jag ett sto som höjdes till A och fick 39 poäng exteriört. Dagen efter Vreta visade jag en på Rockelsta som skulle stambokföras och fick 98888=41.

Har varit nere på Almnäs och tittade på ponnyer. Nere på Almnäs fanns förstås många fina ponnyer. Gazettes mamma Witch van Bunswaard är en given favorit, hon har i år ett stoföl e: Edmund och såg även en helsyster till den, tvååriga Malva. Hingst på Almnäs i år är Ytterhalls Kanon, en hingst som jag gärna skulle betäcka Gazette med någon gång... Kvällen innan, eller rättare sagt natten innan, stannade vi till på Jäboruder men det var ganska mörkt så vi såg inte så jättemycket av hästarna.

Generalmönstringen har också varit, vilken grej! Allt var så bra anordnat och allt flöt på. Jag visade "Bosse" (Bonance van Dorpzicht) och han fick 5x8=40. Jättekul.

Glamour har blivit chipmärkt och skötte sig förvånansvärt bra.

 

2003.07.26

I dag har vi varit på Strömsholms-utställningen. Först ut var Emil, ensam i klassen han fick 87689=38. Inte riktigt dom poäng som han "brukar" få men jag är nöjd, hans trav är otrolig! Sen var det Glamours tur, hon gick tvåa i klassen med 38 poäng fördelat på 88787=38. Mitt lilla föl! Jag blev så glad. Sist ut av våra var Gazette. Hon och Emil dömdes av Kurt Larsson och Glamour dömdes av Torsten Jeppsson. Gazette vann (!) sin klass med guld. Det är ju första gången jag visade henne på utställning och jag var ganska nervös när vi gick i championatsringen... Och hon vann! Helt otroligt, vilken skräll! I BIS-ringen var hon fjärde sist att lämna ringen. Hennes poäng var 89889=42, hon har nu fått 9:a på alla bedömningspunkter dock inte samtidigt. Vad ska jag säga, det här lever jag länge på. :-)

Glamour fick träffa sin pappa Sprite, han såg jättefin ut.

Gazette är tyvärr inte dräktig men kommer att betäckas igen nästa år.

 

2003.07.15

Ludvika-utställningen är över, jag visade tre ponnyer som fick 42, 40 och 40 poäng.

 

2003.07.07

Riksen är över, vi åkte ner redan dagen innan och sov där. Vi hade med oss Emil och Piccis. Emil fick 38,3 poäng i medelpoäng och vann sin klass, visst har man blivit lite bortskämd med alla guld men jag är jättenöjd ändå, det var många som fick lägre poäng än de brukar och den långa resan kanske gjorde sitt också, för övrigt tyckte jag att ringen var väldigt kort, precis när man fått upp farten ordentligt var det dags att vända men det var ju lika för alla. Domarna kände mycket på hästarna, det är man ju inte van vid direkt och när dom gick precis bakom Emil och lyfte på svansen och kände på bakbenen trodde jag att han skulle sparka (det kan han nämligen göra) men inte! Och tur var väl det :-) Han tycker inte om när man pillar på honom på det sättet. Visade tre andra ponnyer också som resulterade i två silver och ett guld. Gazettes halvsyster Almnäs Konvalj var där med sitt stoföl Vithatts Katitzi, kul att se henne 'live' även fast Gazette inte var lik henne alls, Konvalj är e: Timothy och fick 39 som medel tror jag.

Såg att Glamours pappa Sprite blev BIS i Näsåker. Stort Grattis!

 

2003.06.16

Fornboda utställningen är över för denna gång, vilken dag! Visade en del hästar, först ut var Epona som fick 40 poäng och vann sin klass, storesyster Pikachú gick trea i sin klass med 41 poäng, lille Hannibal fick 37 och Perlita 40 poäng. Perlita fick med sig en "Väl matchad" rosett hem, hon har ju bott hos oss ett tag och åkte med oss till utställningen. Att bada henne är med livet som insats!

Emil fick även denna gång 40 poäng men denna gång med raden 98779 och blev Champion valack. Vi var för första gången med i en handlerklass och vann den med 42 poäng. Jättekul.


fotograf: Linnea Ornstein

 

2003.05.29

I går märktes det tydligt att Gazette skulle föla, hon blev väldigt kelig, ville att man skulle klia på juvret och gick bara och noppade i gräset. När mjölken runnit i närmare 10 timmar, vid 00.15 föddes fölet, ett fuxfärgat stoföl med S-formad stjärn. Allt gick precis som det skulle men lite orolig blev jag när jag såg att tungan stack ut på fölet.

Fölis förstod först inte att man måste äta men efter flera timmar och med lite hjälp så åt hon. Dom är nu ute i fina vädret. Hon kommer antagligen heta Glamour.

 

2003.05.19

I går var det exteriörkurs på Fornboda för Morgan Johnsson. Vi började med att prata om shetlandponnyns exteriör och Morgan svarade på allas frågor. Efter lunch skulle vi bedöma 8 shetland av olika kvalitet. Själv hade jag med mig Emil, det enda negativa var egentligen att han var något tåvid fram, vilket Morgan trodde delvis hade med åldern att göra. Han bedömde att Emil skulle få mellan 40-43 (!) poäng på en utställning.

 

2003.04.22

I dag har Epus fått en lillasyster, hon heter Stjernens Enjoy och är svartskäck! Eldientje har ju tidigare bara fått hingstar men nu blev det äntligen ett sto. Ska bli kul att se henne. Grattis Janny!

 

2003.04.20

Nu öppnar jag min dagbok här på hemsidan!

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~