Senaste nytt

2022.07.06

Hänt massor sedan sist, som alltid- Både roliga och tråkigt saker på stuteriet. Jag ska försöka ta det i någon form av kronologisk ordning.

1 maj visade vi Stella på exteriörbeskrivning, hon blev godkänd med fina poäng. Sen skyndade vi hem för att ta emot No Mercy och Obsession van de Wechterholt. Två fina, lovande ungston som jag fastnade för under mitt besök i Holland. De är efter Da Vincie-H van de Wechterholt och bägge har Up to Date of Shetlane som morfar. Mamma till No Mercy är fantastiska stoet Donata van de Garderenshof som vunnit allt som går att vinna i Holland och mamma till Obsession är Djamila van de Garderenshof, 1:a premie och Champion-sto. Det ska bli spännande att se hur de utvecklas och tanken är såklart att i framtiden betäcka dem med Kingsman.

Den 17 maj föddes vår dotter Elsa, världen vändes återigen upp och ner - två barn är en helt annan sak än ett... Elsa är otroligt snäll och lättsam och Maja är en mycket stolt storasyster!

Bara tre dagar efter vi kom hem från BB hände det absolut tråkigaste - vi hittade vårt fantastiska avelssto Anja död i hagen. Vi vet inte vad som hänt. Klockan 20 körde jag förbi hagen och då gick hon och betade, två timmar senare gick mamma kvällsrundan i hagarna och då låg hon platt på sidan död. Antagligen något inre som brustit. Anja var en fantastisk ponny. I Holland var hon dubbel Champion och hade ett line score på 90/85. Där första är för typ och andra för rörelse, 90 är max på bägge punkterna, ett fantastiskt resultat. I Sverige fick hon 43 poäng. Vi hann tyvärr bara få ett föl från Anja, ettåriga Amaja. Anja var dessutom den enda ponnyn jag litade på med vår dotter Maja, hon kunde själv leda och borsta henne och det var också den ponny hon red på.

Först ut att föla var Mynta, en skolboksfölning, otroligt tacksam! En fin svart hingst efter MacLyric of Ladys Holm. Han är riktigt, riktigt bra! Så bra att jag lämnat Mynta där igen.


Mynta med föl, Eva & Maja

Två dagar senare var det Guess tur, det gick inte alls vägen, ett felläge. Vi klarade Gissa (Guess) som mått bra hela tiden men hennes svarta hingstföl efter Kingsman var tyvärr redan död när vi lyckades få ut honom. Veterinären var långt bort, värkarna hade avtagit men jag fick ringa efter Christian som var kvar hemma i huset med barnen och med hans hjälp kunde jag gå in och känna hur fölet låg, då stimulerades värkarbetet och vi fick ut fölet. Det är märkligt hur vissa föl kan sitta fast i timmar och överleva och inte denna fick vi ut på bara 15 minuter.

Milan har åkt till sitt nya hem i Norge. Jag lämnade honom på Solvalla och dagen efter fick jag rapporter från ägaren att han var framme och att allt gått bra. Han ska visas på norska kåringen nästa vår. Stort lycka till Iselin!


Kilskogens Milan
fotograf: Annette Wadman

Den 11 juni lastade jag Monsun och åkte till Väddö, han fick finfina 99888=42 poäng och blev Champion hingst och återigen BIS-3. Nu är han klar för SUCH och näst på agendan är återbesök på avelsvärderingen i september. Monsun är till salu!


Kilskogens Monsun
fotograf: Cattis Öhman

Ett par dagar senare var det dags igen, Lova (Love Lasts) fick sitt första föl, en svart hingst (vad annars!?). Det var hennes första föl och allt gick tack och lov bra denna gång.

Kingsman har fått några betäckningsston. Vi planerar själva att endast betäcka ett sto med honom. Om någon har ett riktigt bra svart sto som är obesläktad med Kingsman så är vi intresserade, efter förlusten av Anja behöver vi ytterligare något/några ston, kontakta Hanna.

Detta blev en omfattande uppdatering med massa nya bilder och information om stuteriets nuvarande ponnyer samt uppfödningar.

 

2022.04.24

Det har redan gått en månad sedan sist, alla ponnyer har blivit verkade, fölen är avvanda från sina mammor och vi borstar fällande pälsar på både ponnyer, hundar och katt!

Fina Milan är såld. Han ska flytta till Norge och Stall Traethaug. Han blir dock kvar här ett par veckor till innan han reser till sitt nya hem. Detta känns som en jättebra lösning då det är ett stuteri med väldigt fina ston som Milan får som fruar.

Om någon dryg vecka kommer våra nya ston från Holland, så spännande!

 

2022.03.24

För 1,5 vecka sedan åkte jag till Holland för att titta på ponnyer. Resan sköts upp från januari och hingstpremieringen och jag ville åka innan fölningar m.m. drar igång, så det passade bra nu. Besökte flera olika stuterier och såg över 120 svarta shetlandsponnyer i standardstorlek - alla av toppkvalitet! Det snurrade namn och härstamningar i huvudet varje kväll när jag gick och lade mig :-) Tog massa foton som tur var så jag kunde gå tillbaks och kolla, slå i stamboken och fundera i lugn och ro. Så tacksam att jag kunde åka och att mamma och Christian roddade allt här hemma med barn, hundar och hästar. Träffat fantastiska människor, både gamla och nya vänner som tagit sig tid att visa sina ponnyer, bjuder på mat med mera. Tack!

Jag köpte två ungston, en tvååring och en treåring. De kommer hem om ungefär en månad eftersom treåringen ska visas för stamboken först, mer info kommer när jag får tid att göra egna sidor till dem. De är såklart tänkta som framtida fruar till Kungen.

Kennelns sidor är uppdaterade med nya foton, kullar och framtida valpplaner.

 

2022.02.17

Nytt år igen!

Planen var att inleda året med en resa till holländska avelsvärderingen för hingstar. Den fick dock bokas av pga covid. Det är några år sedan jag var där sist så jag var verkligen taggad på att åka dit igen.

Hemmavid är det mest vardagssysslor med hästarna, mocka, fylla vatten och köra foder. Alla hästarna mår bra, stona har fått rejäla fölmagar, ingen tvekan om att de är dräktiga. Har uppdaterat betäckningsvillkoren för 2022. Kingsman kommer ta emot ston hemma i år. Milan och Monsun likaså om de inte säljs eller leasas ut innan.


Christian och Maja kör foder med "Willy"


Redan en van lastmaskinsförare


Maja borstar Lancôme


Mys med Amaja


Världens bästa Stella

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~ 2016 ~ 2017 ~ 2018 ~ 2019 ~ 2020 ~
~ 2021 ~ 2022 ~