Uppfarten till Steninge

Steninge är en Roslagsgård beläget mellan Rimbo och Finsta i Norrtälje kommun, drygt 5 mil norr om Stockholm. Gårdens mark ligger i ett skifte och är på nästan 11 hektar, jämt fördelat på skog, vall och bete. Vi flyttade hit i oktober 2011 och har renoverat gården sedan dess, mycket återstår men det är en del av charmen med att bo på gård, det finns alltid något att göra!

När vi flyttade hit fanns ett gammalt stall i stort behov av renovering, det var alldeles för lågt i tak för att hysa hästar, vilket vi nu åtgärdat genom att vi höjt innertaket och dragit helt ny el. När allt är klart kommer stallet innehålla 5 stora boxar. Vi har också byggt två väl tilltagna ligghallar i vinterhagarna, båda med köldridåer. Vinterhagarna har även foderbord med tak samt Thermobar för frostfritt vatten.


Ligghallen i stohagen

Förutom stall, finns en stor carport, loge, vinterisolerad gäststuga med två sovrum och vedbod.


Stallet


Stallet utifrån

Såväl vinter- som sommarhagar har fått nya staket med trästolp och femtrådig järntråd, så kallat rovdjursavvisande stängsel. Utmärkta träningsmöjligheter finns på gårdens egna mark, banvallen som ligger precis utanför och flera ridhus i närområdet.


Sadelkammaren


En av flera beteshagar