Stuteriet drivs av mig, Hanna Dahlström med familj där jag är den som ansvarar för avelsarbetet och träning av ponnyerna. Jag bor tillsammans med min sambo Christian och vår dotter Maja på den egna gården Steninge gård precis utanför Rimbo, ungefär 5 mil norr om Stockholm. Vi föder upp shetlandsponnyer av standardstorlek, huvudsakligen svarta men ett par svartskäckar finns på stuteriet. Första shetlandsponnyn köptes 1990 och första shetlandsponnyfölet föddes 2003. Här finns 11 hektar egen mark samt ca 4 hektar extra som ponnyerna betar av åt grannar på intilliggande marker. Vi är självproducerande på allt grovfoder. På gården finns två stora nybyggda lösdrifter, renoverat stall med totalt 8 boxar av god storlek och banvallen utanför dörren ger goda träningsmöjligheter samt flera ridhus i närområdet.

Vårt fokus ligger på typstarka ponnyer med små vackra huvuden, stark överlinje samt goda rörelser. Vi avlar huvudsakligen på Marshwoods J-linje men även P-linjen finns representerad. Vårt stamsto är Almnäs Gazette RS 3885 som gav oss många framgångsrika avkommor och fantastiska utställningsframgångar med BIS på Riks som största framgång. Gazette blev sedan Elit-premierad tack vare sina fina avkommor. Gazettes gener finns kvar genom hennes barn och barnbarn samt hennes syster, Almnäs Malvas avkommor.

Vi har fött upp 10 diplomston, 7 RS-hingstar, 2 talangjaktsvinnare samt 2 ponnyer som erhållit dubbla utmärkelser på treårstestet. Gucci vann sitt 3-årstest över alla raser samt fick ASVH's pris för Unga uppfödare samt ett antal SUCH-ponnyer. Hingsten Kilskogens Gentzel är dessutom den enda hingst som erhållit genomgående 10:or på bruksprov i Sverige, inkörd och tränad/visad av Hanna.

I dag har vi tre avelshingstar, fem avelsston och resterande är unghästar. Stuterinamnet registrerades 2005. Ponnyerna används till körning, avel och utställning. Hästintresset är stort, hästar i allmänhet och shetlandsponnyn i synnerhet. Både Hanna och Eva är godkända id-kontrollanter, chipmärkare, har kompetensbevis och har gått utbildningen säker hästgård/hästverksamhet.

Tillsammans med min sambo driver jag kennel Riddarängen med uppfödning av vit herdehund i liten skala, läs mer om våra hundar under fliken kennel.

Besökare är alltid välkomna efter överenskommelse.

/Hanna