Senaste nytt

2019.04.12

Ett halvår sedan sist! Vi har i princip inte gjort annat än jobbat, tagit hand om djuren och byggt, målat, handlat, skruvat, fxat m.m. till vårt nya hus. För tre veckor sedan flyttade vi äntligen in, helt fantastiskt!

I helgen var vi på Grevagården med Mojito och Love Bite. Båda har sett fina ut under vintern, ju närmre vi kom desto mindre trodde jag på Lusen (Love Bite) som halkade efter i utvecklingen, jag har försökt fodra på honom men han äter inte kraftfoder! Köpt många olika sorter att truga med men han är totalt ointresserad. Jag var dock tvungen att visa honom och hoppades på 38 poäng för att meritera föräldrarna men det slutade på 36 poäng... Tvungen så till vida att jag inte har någon möjlighet att visa honom i höst och jag har fullt med yngre hingstar till nästa år, vi får ju bara hingstföl... Jag tror egentligen på honom men nu får det bli en fin valack av honom istället.

Mojito har sett bra ut hela tiden och hans rörelser är något alldeles extra. Visningen gick bra och han rekommenderades till veterinären, det besöket gick också bra och han kunde senare godkännas med 98789=41 poäng och avelsvärdeklass G. Så himla roligt och det känns lite extra eftersom vi förlorade hans mamma Malva i somras. Härligt att hennes blod får leva vidare genom honom.

Kort i övrigt så har Gucci sin vana troget kastat, ett svart stoföl efter Kingsman. Så ledsamt men jag blir tyvärr inte förvånad längre. Jag ska ta ett nytt snack med min veterinär hur vi ska göra med henne, om det är lönt att betäcka om henne. Kingsman betäckte tre ston sin första säsong, tyvärr kommer det se väldigt tråkigt ut i statistiken eftersom Malva dog dräktig och Gucci kastat. Lancôme är definitivt dräktig så vi hoppas allt går bra med den fölningen i alla fall. Gozzi galopperade i Friends under Stockholm Horse Show även 2018 och fortsätter sin karriär på galoppbanan. Glock tränar för fullt inför parkörningssäsongen, duktiga bruksvalacker!

Även hundarna är det full fart på. Grace (Everlasting Love) har varit på 3 utställningar med HP+BIR i Gagnef, HP+BIM i Mora och BIS i Gävle! Grattis Christina och Janne! Vilken pärla hon är! Vår egna Stella (Endless Love) är visad med HP, slagen av brorsan Casper (Echoes of Love) som blev BIR. Taxen Doris är visad med very good i juniorklass. Tre utav de äldre valparna är röntgade nyligen: Bentley A/0, Bouzy A/0 och BMW A/0. Tack vare detta har vi fått ett väldigt trevligt index med flera Riddarängen-hundar i toppen på både HD och ED-statistiken.


Best in Show - Riddarängens Everlasting Love

Dagen innan vi flyttade in i huset tvingades vi avliva vår katt Lillis som fått njursvikt, riktigt tungt, vi har hängt ihop i 10,5 år även om hon på senare år övergett mig för husse :-)

Paragraf är såld och har redan flyttat till sin nya matte. Även Modell är såld och flyttar nästa helg. Alltid tufft att säga hej då till sina uppfödningar som man haft i några år men eftersom det blir lite förändringar här framöver så är det nödvändigt, båda har dessutom fått femstjärniga hem och jag kan följa dem på nära håll så det känns kul. Mojito är till salu som hingst och Lusen är till salu som valack lite längre fram.


Kilskogens Paragraf RS 735

 


Klicka här för att se tidigare år:

~ 2003 ~ 2004 ~ 2005 ~ 2006 ~ 2007 ~ 2008 ~
~
2009 ~
2010 ~ 2011 ~ 2012 ~ 2013 ~ 2014 ~
~ 2015 ~ 2016 ~ 2017 ~ 2018 ~